Cinci elevi care au obţinut media zece la Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a opta au fost premiaţi, în cadru festiv, la şedinţa cu directorii de luni, 4 septembrie.

Cei cinci copii de zece (Maria Boboc – Şcoala Acad. Marin Voiculescu, Giurgiu, Iulia Decu – Şcoala Nr. 7, Giurgiu, Florian Dima – Şcoala Vărăşti, Daria Ghimuş  – Şcoala Acad. Marin Voiculescu, Giurgiu şi Alina Rizea – Şcoala Crevedia Mare) au primit, din partea Inspectoratului Şcolar al Judeţului Giurgiu, câte o mie de lei). Dintre cei cinci premianţi, de la festivitate a lipsit, motivat,  Florian Dima, care, după cum ne spunea inspectorul şcolar general, Gigi Oprişan, se afla la un congres naţional al tinerilor ortodocşi.

“Avem copii de 10, avem bune intenţii, avem entuziasm şi experienţă care dovedeşte că lucrurile bune se construiesc în timp. Azi, mă bucur pentru aceşti copii minunaţi şi ştiu că nu le-a fost uşor! Îi felicit şi le mulţumesc că sunt dovada vie a faptului că se poate. Ei îmi dau încredere să merg mai departe, pe un drum deloc uşor, cu speranţa că o atitudine deschisă şi motivantă şi un parteneriat solid elevi-părinţi-profesori, pe care îl putem consolida acum, mai ales pentru că avem un loc ca acesta, în care ne putem vedea mai des, putem să performăm, conştienţi fiind că nu vom reuşi să construim un viitor copiilor noştri lipsind din prezentul lor”, declara, în deschiderea festivităţii, Gigi Oprişan.

Iulia Decu şi Daria Ghimuş vor fi, din această toamnă, eleve ale Colegiului Naţional „Ion Maiorescu” – secţia matematică informatică, în timp ce ceilalţi trei copii (Maria Boboc, Alina Rizea şi Florian Dima) au ales licee de prestigiu din Capitală.

(Anna Lincă)