Noile certificate de handicap cu valabilitate permanentă vin prin poștă

0
2828

postasPersoanele adulte cu handicap, ale căror certificate de handicap au termen de valabilitate permanent, urmează să primească, în perioada următoare, noi certificate. Emiterea noilor certificate se face în conformitate cu legislația în vigoare, și aceasta nu înseamnă că pentru persoanele cu certificate de handicap permanent s-ar face o reîncadrare în cadrul și tipul de handicap, ci că se înlocuiesc vechile certificate cu altele noi.

Începând din luna martie 2017, cele 6792 persoane care aveau certificate de handicap cu termen de valabilitate permanent primesc prin poştă noile certificate de handicap, pe măsură ce  sunt emise de Comisia  de evaluare a persoanelor adulte cu handicap. Până în prezent, Secretariatul Comisiei  de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu a transmis prin poştă noile certificate de încadrare în grad şi tip de handicap (cu termen de valabilitate permanent) unui număr de 3824 persoane adulte cu handicap.

“Emiterea noilor certificate de handicap pentru persoanele cu handicap care înainte de intrarea în vigoare a HG 927/2016 au primit certificate cu termen de valabilitate permanent se face fără a fi necesară o nouă reevaluare. Practic, Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap emite noi certificate de încadrare în grad şi tip de handicap, în conformitate cu noul model prevăzute în actul normativ susmenţionat; pe măsură ce noile certificate sunt emise, Secretariatul Comisiei de Evaluare a persoanelor adulte cu handicap le transmite persoanelor în cauză, prin intermediul poştei. Noile certificate de handicap transmise persoanelor încadrate în grad de handicap cu termen de valabilitate permanent  sunt însoţite de o informare în care se precizează că prestaţiile sociale şi celelalte drepturi ce le sunt acordate  rămân în vigoare, fără a fi necesar ca persoanele respective să se deplaseze la sediul instituţiei pentru a depune o nouă cerere. Este necesar ca după ce persoanele respective intră în posesia acestora  să  prezinte noile certificate medicilor de familie”, a declarat dr. Clemi Scarlat, preşedinta Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din judeţul Giurgiu.

În judeţul Giurgiu sunt încadrate în grad de handicap 8908 persoane adulte; dintre acestea, 6792  persoane au certificate de handicap cu termen de valabilitate permanent.

(Jurnal)