O casă și peste o sută de hectare de vegetație uscată au fost mistuite de flăcări în noaptea de 27/28 martie, informează ISU Giurgiu. 

Prima intervenție anunțată pe 112 a fost un incendiu de locuință din localitatea Uiești, fiind vorba despre un incendiu izbucnit la o casă de locuit cu regim de înălțime P.
La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de la Detașamentul de Pompieri Bolintin Deal și Garda de Intervenție Roata de Jos.
La sosirea echipajelor, incendiul de manifesta generalizat, la întreaga locuință Din fericire, nu au fost victime surprinse în interior. 

Totodată, peste 100 de ha de vegetație uscată și mărăciniș au ars, în ultimele ore, în județul Giurgiu. Joița (un ha) și Chirculești – Bănești (aprox.100 ha) sunt localitățile în care a fost necesară intervenția pompierilor din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești și Detașamentului Bolintin Deal pentru stingerea acestor incendii.

În zona Bănești, pompierii au intervenit cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă. Fiind o zonă greu accesibilă, mlăștinoasă, intervenția de stingere a incendiului a durat peste 5 ore.
Cauza probabilă a incendiilor a fost focul deschis.