Noapte de coşmar pentru zeci de locatari din cartierul Tineretului, surprinşi de un incendiu…!

0
483
Sursa: ISU Giurgiu

Un număr de 26 de persoane,  au fost evacuate, azi-noapte, din apartamentele dintr-un bloc turn, situat pe șoseaua București din municipiul Giurgiu.

 Oamenii au simțit un miros puternic de fum pe scară și au sunat la imediat la 112.

 În cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, dar și cu o descarcerare, o ambulanță SMURD, o ambulanță SAJ cât și membri ai unor  echipaje de poliție și de jandarmi.

Cei sosiți la locul incendiului au constatat că acesta izbucnise la etajul cinci, după ce focul  s-a extins , arzând  parțial două plăci de rigips carton care erau depozitate pe scară, alături de mai multe ghivece cu flori, o masă și mai multe cabluri electrice, de televiziune și de internet.

Salariații de pe ambulanță  au acordat îngrijiri medicale pentru două femei, ce s-au speriat din cauza incendiului, iar pompierii au mai salvat și câteva animale aflate la locul evenimentului.

Pompierii sosiți la fața locului au constatat  că pe holul de la etajul cinci,  peretele scării era deteriorat  pe o suprafață de aproximativ 4 mp.  pompierii reușind să limiteze  incendiul doar la apartamentele de pe scara blocului.

Conform specialiștilor din ISU, incendiul ar fi fost provocat de niște lumânări ced fuseseră  lăsate aprinse lângă una dintre uși, ce a cuprins extrem de repede incinta.

Lumânările fuseseră aprinse în memoria unei persoane care tocmai  decedase, proprietarii apartamentului neaflându-se  la domiciliu la momentul producerii incendiului.