Niculae Bădălău o apără pe Ecaterina Andronescu!

0
265

Niculae Bădălău dovedește încă o dată că un politician adevărat trebuie să lupte cu arma argumentelor. Iată de ce nu doar că nu o atacă pe Ecaterina Andronescu, cea pe care partidul dorește să o pună în discuția organizației , dar o apără și susține că dreptul la liberă exprimare trebuie asigurat și după ce vorbitorul a transmis mesajul.

”Fără a face referire la fondul scrisorii deschise adresate de doamna profesor Ecaterina Andronescu membrilor PSD, am convingerea fermă că toți colegii social-democrați trebuie să ținem cont de vechimea colegei noastre în partid (26 de ani), de faptul că este una dintre cele mai marcante membre din PSD, cu rezultate foarte bune în sondaje, un foarte bun comunicator, un om care a dat valoare tuturor funcțiilor pe care le-a deținut prin muncă și dedicare, un dascăl de o verticalitate și profesionalism exemplare.

Totodată, consider că PSD este un partid puternic, unit, care garantează nu doar libertatea de exprimare ci și libertatea după exprimare, mai ales că dreptul neîngrădit la liberă exprimare reprezintă fundamentul oricărei democrații. O democraţie nu poate fi sănătoasă decât dacă libertatea de exprimare este una echilibrată. Mărturisesc că mă aștept la calm și prudență în declarații din partea tuturor colegilor, având convingerea că neînțelegerile apărute pot fi analizate și rezolvate în interiorul partidului, un partid care trebuie să rămână un spaţiu al diversităţii de idei şi de opinii, al transparenţei şi al respectului reciproc”, arată Niculae Bădălău, în stenograma intrată în posesia presei.

Sociologul Marius Pieleanu a declarat la rândul său, pe postul Tv , Antena 3 că, pe baza informațiilor de care dispune din interiorul PSD,  Ecaterina Andronescu nu va fi exclusă din partid la întrunirea Comitetului Executiv de la sfârșitul acestei luni.