De ani buni de zile, fosta clădire a Prefecturii este subiect de dispută între Ministerul de Interne şi Consiliul Judeţean. Începute cu mai mult de un deceniu în urmă, lucrările de reparaţii au fost oprite, la un moment dat, din lipsa fondurilor. La vremea respectivă, s-a găsit soluţia ca această clădire să fie trecută în domeniul public al Consiliului Judeţean Giurgiu, instituţie ce ar fi putut chiar accesa fonduri europene pentru lucrările de consolidare şi reparaţii. Doar că, o piedică pusă de Curtea Constituţională şi de Preşedinţia României, au anulat această oportunitate.

Despre acest subiect a vorbit, în cadrul conferinţei de presă de miercuri, 25 septembrie, senatorul social-democrat Niculae Bădălău, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD:

„CCR a aprobat sesizarea de neconstituţionalitate a preşedintelui Iohannis, vis a vis de clădirea veche a Prefecturii, prin care eu am iniţiat un proiect de lege să fie trecut din domeniul public al statului şi din administraţia Ministerului de Interne, în domeniul public al judeţului, respectiv la Consiliul Judeţean. Ministerul de Interne nu a avut fonduri să repare clădirea, extrem de importantă, extrem de frumoasă, un monument. Eu am lucrat acolo, şi fiecare dintre noi aproape că a intrat acolo, este un beneficiu. Aştept motivarea curţii să văd pe ce baze a fost declarată neconstituţională, şi să încercăm să vedem cum putem relua demersurile, eventual o hotăre de guvern, o ordonanţă de urgenţă…Consiliul Judeţean avea posibilitatea să atragă şi fonduri, atât prin PNDL, cât şi Fondul de Investiţii, şi în 2-3 ani puteam avea o clădire model în municipiu. Căile Domnului sunt întortocheate şi nu le ştim…Când s-a luat în discuţie trecerea, motivarea a fost că nu se face prin hotărâre de guvern, ci prin lege. Dacă motivarea este că am dat o lege pentru un singur obiectiv, avem un vid legislativ prin care nu ştim cum să trecem. Curtea spune pe bună dreptate că nu poţi avea o lege pentru un singur obiectiv, ci pentru ceva general. Dacă vă amintiţi şi alte scandaluri, au fost ca HG să nu mai fie date pe patrimoniu.”, a mai spus senatorul social-democrat giurgiuvean.

(Jurnal)