Senatorul PSD Niculae Bădălău a spus, într-o intervenție telefonică la Digi 24, că declarația făcută în conferința de presă de vineri, 29 noiembrie, despre românii din diaspora este „una scoasă din context”.

„Nu am jignit pe nimeni, a fost o discuție în afara conferinței de presă, legată de numărul de electori din străinătate”, a spus Bădălău.

Liderul PSD de Giurgiu a spus că s-a referit, de fapt, doar la „o mică parte din românii care nu ne fac cinste și nu respectă legile”.

În înregistrarea video, Bădălău spune că „3-5 milioane, sunt fetele alea de le duc ăștia”, fraza fiind, de fapt, alta: „Noi trebuie să găsim formule prin care să rezolvăm numărul de locuri în Diaspora. Avem discuții și la Parlament că, dacă vor să pună pe liste din Diaspora, să pună, cine nu îi lasă…Pentru că nu putem să mărim numărul de parlamentari. Astăzi au patru deputați și doi senatori pe Diaspora. Ei au 700.000 de oameni care au domiciliul, pașapoartele cu domiciliu, care-s legali; restul, până la 3-5 milioane, cât se vehiculează, sunt fetele alea de le trimit, nu știu, nu ilegal, dar vor să calculeze posturile de parlamentari pentru toți pe care îi bănuiesc ei că sunt acolo.”

Explicația dată de senatorul Niculae Bădălău la Digi 24 a fost: „Nu, eu am spus că o mică parte sunt și e scos din context”.

„Vreau să îmi cer scuze dacă am jignit pe cineva care muncește, dar, pur și simplu, cred că asta este adevărul”, a declarat senatorul PSD.