Senatorul social-democrat Niculae Bădălău, președinte al PSD Giurgiu,  a declarat, luni, că numărul scăzut de votanţi la referendumul privind familia a fost determinat de lipsa de claritate a întrebării la care cetăţenii trebuiau să răspundă, dar şi de publicitatea insuficientă.

″Întrebarea şi mie mi s-a părut un pic ciudată, nu a fost destul de clară, probabil publicitate puţină şi asta a fost cauza pentru care ne-am confruntat cu extrem de puţini oameni în a-şi spune părerea despre o problemă. Până la urmă, la vot, mai ales că a fost promovat de 3 milioane de cetăţeni români, trebuia să mergem şi să spunem acolo dacă suntem de acord sau nu”, a afirmat Bădălău, la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

El a adăugat că nu crede că acest referendum a fost politizat.

Nu cred că e o politizare. Biserica are de suferit. Până la urmă, Biserica a fost de acord şi au dat şi dânşii o declaraţie în sensul acesta. Cred că, pur şi simplu, au fost alte cauze pentru care oamenii nu au venit la vot. Poate timpul frumos, poate că nu i-a interesat pe oameni. Subiectul nu a fost atât de interesant, dar el trebuia supus referendumului, pentru că, aşa cum ştiţi, constituţional, trei milioane de cetăţeni au dorit asta. Şi era obligat Parlamentul”, a explicat senatorul PSD.

Conform acelorași surse președintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău s-a pronunţat împotriva unei analize în partid privind referendumul din 6 – 7 octombrie.

 

(Surse: Pro TV)