Neștirea săptămânii: Pentru ce a solicitat o femeie să fie coborâtă cu elicopterul SMURD

0
316

O femeie care şi-a rupt un deget de la o mână în Munţii Făgăraş pretinde să fie coborâtă cu elicopterul de pe munte. Salvamontiştii argeşeni scriu că au nevoie de 4 ore să o ajute pe femeie.

„Dacă pentru unul care avea diaree s-a alocat resursa aeriană-elicopter SMURD, de ce să nu alocăm aceeaşi resursă şi pentru un deget rupt la o mână, dar care nu îi pune viaţa în pericol?”, scriu pe Facebook salvamontiştii argeşeni.

Potrivit acestora, o femeie şi-a rupt un deget la mână în Munţii Făgăraş şi „nu vrea să se deplaseze din zonă (Căldarea Berbecilor) decât cu elicopterul. Este lângă ea şi o asistă un coleg de la Salvamont Azuga care era cu prietenii în drumeţie. Am trimis spre dumneaei şi patrula de serviciu de la Baza salvamont Cota 2000 (probabil colegii mei vor trebui să-i care rucsacul) pentru a o însoţi pe coborârea până la Piscul Negru”.

”Dacă în acest interval (va dura vreo patru ore operaţiunea) cineva chiar va avea nevoie de ajutorul nostru, va trebui să aştepte. Mulţumim pentru înţelegere!”, se mai arată în postare.

Cei care comentează postarea sunt de părere că femeia „ar merita două palme să îşi revină” sau că ar merita să fie amendată.

„Dacă vede toată ziua elicopterele roşii zburând pe deasupra crestelor, s-o fi gândit că-s pentru agroturism. Şi-a încercat şi ea norocu’”, este de părere un alt utilizator.

Postarea salvamontiştilor din Argeş face referire la un senator dus cu elicopterul SMURD în Bucureşti, deoarece acuza dureri de cap, vărsături şi diaree.