Rusia trimite crematorii mobile în urma trupelor sale deplasate în Ucraina pentru a arde cadavrele rămase în urma luptelor

Secretarul britanic al apărării sugerează că aceste incineratoare montate pe vehicule vor fi folosite pentru a ascunde dovezi ale victimelor căzute pe câmpul de luptă. După cum vedeți, cinismul și mai ales vanitatea lui Putin și a conducerii de la  Moscova este fără margini…!

Acest fapt fără precedent, a fost calificat de secretarul britanic al Apărării drept „înfricoșător”, după cum a dezvăluit The Telegraph, cu o zi înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.

Ministerul Apărării a publicat imagini ale unui crematoriu montat pe un vehicul, cu capacitatea de a „evapora” câte un corp uman. Vehiculul a fost văzut mergând în urma forțelor rusești. Este de așteptat ca acesta să urmărească orice trupă în Ucraina ce înregistrează morți în timpul luptelor.

Ben Wallace, secretarul Apărării, a sugerat că utilizarea unui astfel de sistem este  o modalitate prin care Kremlinul ar putea acoperi orice pierderi umane, temându-se de criticile din țară la întoarcerea cadavrelor , ca atunci  când Rusia a invadat pentru prima dată Ucraina, în 2014.

„Dacă aș fi soldat și aș ști că generalii mei au atât de puțină încredere în mine încât mă urmăresc pe câmpul de luptă cu un crematoriu mobil, sau dacă aș fi mama sau tatăl unui fiu, potențial dislocat într-o zonă de luptă, aș fi profund îngrijorat”, a mai spus secretarul britanic al apărării.

În materialul video publicat de Ministerul Apărării, textul chirilic suprapus pe videoclip spune că echipamentul, care a fost creat special pentru distrugerea deșeurilor biologice periculoase, provine de la o companie din Sankt Petersburg numită Tourmaline. Conform site-ului webel aparține companiei  „The Russian Incinerator Company”.

Încercările The Telegraph de a contacta compania au rămas deocamdată însă  fără răspuns.

(Jurnal)