Dacă îi vei întreba pe microbiștii orașului, despre fotbalul local,  cei mai mulți or să-ți spună, nostalgici, că le e dor de Dunărea Giurgiu, adevărata echipă a orașului, care acum evoluează  în Liga a 4-a.

Iată de ce  cu toții ne dorim ca Dunărea Giurgiu, echipa cea mai iubită a giurgiuvenilor, să revină pe harta fotbalului românesc. Am vorbit cu foarte mulți foști fotbaliști reprezentativi ai echipei fanion a orașului și toți au fost de-acord cu apariția cât mai rapidă a   celei mai iubite echipe din Giurgiu.

Pentru lucrul acesta avem promisiunea primarului municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu și a directorului SCM Dunărea 2020 Giurgiu, prof. Mirel Marin, care ne declarau că  vor face tot ce va depinde de ei  ca să aducă, în câțiva ani, fotbalul giurgiuvean acolo unde îi este locul.

Prin unirea tuturor forțelor din Municipiu Giurgiu, fotbalul din orașul nostru, are capacitatea de a renaște din propria cenușă… Păcat că doi străini de orașul nostru, au reușit desființarea echipei giurgiuvene: Ioan Nicolaie și Dinu Gheorghe zis „Vamă”, adică patronul și fostul președinte al Astrei Giurgiu, în anul 2009.

Giurgiuvenii jucau  la vremea aceea în Liga a II-a, când pur și simplu au fost desființați. Din păcate primarul de atunci, Nicolae Barbu, nu a făcut niciun demers de a salva acest simbol sportiv al giurgiuvenilor, crezând că o echipă prezentă în primul eșalon al fotbalului românesc va reuși să aducă un plus de imagine acestui oraș. Însă după cum știm, lucrurile nu au fost chiar așa, giurgiuvenii neregăsindu-se niciodată în trupa de mercenari a antrenorilor ce s-au tot perindat pe la conducerea echipei. Acesta a fost și motivul pentru care numărul spectatorilor a fost, meci de meci, unul nesemnificativ.

PS. Fotografia de mai sus, de arhivă, ne arată cât de iubită a fost Dunărea Giurgiu. Oamenii se călcau în picioare în tribune pentru a vedea și a încuraja echipa care a adus atâtea satisfacții, tifoșilor fotbalului din Municipiu: DUNĂREA GIURGIU.

(Costel Spînu)