Municipiul și Județul Giurgiu, asociate într-un proiect care va asigura o infrastructură educațională în cadrul învățământului dual…

0
343

Despre  învățământul dual, un proiect inițiat și susținut de către conducerea Consiliului Județean Giurgiu am mai scris și cu altă ocazie. În acest context, în ședința ordinară a Consiliului local Giurgiu, care a avut loc, miercuri, 31 martie, consilierii municipali au aprobat proiectul de hotărâre ce vizează asocierea Municipiului Giurgiu cu Județul Giurgiu, în vederea realizării Proiectului ”Campus Școlar Profesional și Tehnic/Dual în municipiul Giurgiu”.

Conform site-ului Primăriei, pentru finanțarea acestui proiect vor fi identificate resursele financiare necesare în funcție de programele de finanțare care vor fi lansate pentru perioada de programare 2021-2027.

Județul și Municipiul Giurgiu vor depune cererea de finanțare, în parteneriat, în conformitate cu ghidurile de finanțare aprobate, aferente programelor de finanțare.

Proiectul are ca principale obiective asigurarea unei infrastructuri educaționale de calitate pentru învățământul profesional, reducerea gradului de abandon școlar în rândul tinerilor, precum și generarea locurilor de muncă în municipiul Giurgiu.

(Jurnal)