Tot mai des s-au auzit discuții legate de intrarea sau nu în carantină a municipiului, din cauza numărului de cazuri pozitive de COVID-19. Părerile au fost impartite, unii susținând că ar trebui luată această măsură, alții, din contră, opunându-se unei asemenea decizii.

Pentru a pune capăt oricăror speculații, primarul municipiului, Adrian Anghelescu, a postat, recent, pe facebook, următorul mesaj:

„Comparativ cu alte municipii, reședințe de județ (Slobozia, Zalău, Constanța, Bistrița, Sibiu etc.) care se află în carantină și au o rată a incidenței foarte mare, în prezent, raportarea pentru Giurgiu la 1000 de locuitori este sub pragul incidenței carantinării.
Vă mulțumesc că ați dat dovadă de responsabilitate și conștientizare, menținând, astfel, o rată de infectare mică, în comparație cu alte municipii, reședințe de județ, care în prezent sunt plasate în carantină. Măsurile de protecție și respectarea legislației sanitare sunt principalele aspecte de la care nu trebuie să ne abatem în lupta cu acest virus . Nu în ultimul rând, subliniez că numai printr-un efort comun putem să contribuim la o scădere a ratei de infectare pentru a elimina riscurile unui blocaj al orașului.”

(Jurnal)