În perioada 17 –  19 august, un grup de 40 de copii instituționalizați în centrele Direcției de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Giurgiu vor beneficia de o nouă surpriză oferită de românii stabiliți peste graniță, membri ai grupului inițiat pe facebook de Daniel Iordache, „Sufletiști în UK și în Europa”.

După cum ne preciza directorul DGASPC Giurgiu, Dan Sima, acțiunea coordonată de Daniel Iordache , român stabilit în Marea Britanie de câțiva ani, nu este prima de acest gen.

„Copiii noștri au mai beneficiat, în luna noiembrie a anului trecut, de o excursie la Sinaia, organizată tot de „Sufletiști în UK și în Europa”. De asemenea, grupul de români din diaspora a mai făcut o serie de donații către instituția noastră, constând în aparatură electrocasnică, mobilier, articole de îmbrăcăminte, jucării, dar și pachete oferite celor mici la fiecare sărbătoare importantă”, spunea Dan Sima.

La rândul lui, Daniel Iordache, „sufletul” Sufletiștilor, ne spunea, la venirea în țară:

„Nu am decât cuvinte de mulțumire la adresa noii conduceri a DGASPC care a răspuns pozitiv la toate proiectele pe care le-am prezentat, inclusiv la ultima noastră întâlnire. Sunt deschiși la colaborare instituțională, pe care și-o doresc de lungă durată. cum, de altfel, ne dorim și noi. Vom merge, în cele trei zile, la Cabana 7 Crai din localitatea Zărnești, județul Brașov, iar celor mici le pregătim, în afara excursiei, o mulțime de surprize. Sperăm să fie o reușită, așa cum grupul nostru a obișnuit până acum” a mai declarat Daniel Iordache.

Înainte de a ne despărți de directorul DGASPC, Dan Sima, acesta a ținut să mai precizeze următoarele:

„Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în aceste acțiuni, care i-au avut în centrul atenției pe copiii instituționalizați din Giurgiu. Și, desigur, le vom fi recunoscători pentru tot. De asemenea, îi asigur atât pe domnul Iordache, cât și pe ceilalți membri ai grupului Sufletiști în UK și în Europa, de tot sprijinul nostru, în măsura posibilităților”, a încheiat Dan Sima.
(Jurnal)