De Moș Niculae, Biblioteca Județeană ”I.A. Bassarabescu” și scriitorul Petre Crăciun au făcut cadou copiilor proiectul ”Povestea de vineri”, special conceput pentru toți iubitorii de povești. Biblioteca Județeană ”I.A. Bassarabescu” Giurgiu este prima bibliotecă din țară parteneră în acest proiect.
Elevi de la Școala Gimnazială ”Academician Marin Voiculescu”, însoțiți de doamna bibliotecară Mariea Petcu, au fost oaspeții SECȚIEI ÎMPRUMUT PENTRU COPII, unde a avut loc lansarea proiectului.
După prezentarea unui montaj literar-artistic cu poezii din opera scriitorului, copiii au ascultat prima poveste, în lectura autorului si au aflat chiar de la acesta lucruri interesante despre personajele poveștii.
Vizita s-a încheiat cu primirea cadourilor dulci și cu promisiunea unei noi întâlniri la bibliotecă.

„Prima poveste s-a sfârșit dar alte aventuri așteaptă să fie descoperite! Îi invităm pe copii să asculte Poveștile de vineri, să citească și să se familiarizeze cu lumea minunată a cărților.
Într-un cadru special adaptat vârstei lor, în fiecare vineri, copiii pot intra în universul magic al poveștilor, descoperind personaje fantastice, întâmplări pline de emoție, pilde din care cei mici pot învăța din puterea exemplelor.
Vă așteptăm cu drag !!”, spunea, la scurt timp de la încheierea primei acţiuni de acest gen, directorul Bibliotecii Judeţene „I.A. Bassarabescu”, Daniela Bardan.

(Jurnal)