AcasăActualitateMoment inedit întâmplat joi,  în curtea Liceului ”Maiorescu”... Elevii promoției 1957-1961...

Moment inedit întâmplat joi,  în curtea Liceului ”Maiorescu”… Elevii promoției 1957-1961 s-au reîntâlnit după 55 de ani de la terminarea Liceului!

DSC02047 (1)Joi , 25 august, Liceul ”Ion Maiorescu” din Municipiu,  a fost gazda unui moment extrem de emoționant. Elevii promoției de absolvenți 1957-1961 s-au reîntâlnit la 55 de ani de la absolvirea liceului. Așa cum ne declara ing. Adrian Ranteș, unul dintre membrii acestei promoții, realizatorul unei interesante broșuri al cărui scop a fost de a marca acest inedit eveniment, dorința celor strânși de un clopoțel imaginar , după mai bine de cinci decenii de viață a fost aceea de a se revedea împreună,  de a rememora clipele de neuitat  patrecute pe băncile școlii.

Evident că vârsta i-a făcut pe mulți să se întrebe cine sunt cei adunați la această sărbătoare, anii lăsând urme adânci pe fizionomia fiecăruia. După îmbrățișările de rigoare, sărbătoarea a continuat  cu întâlnirea cu conducerea de astăzi a Liceului , la întâlnire răspunzând prezent, ca la catalog, următorii ”elevi” , astăzi pensionari: Baron Petre, Berceanu Gheorghe, Bietu Dumitru, Buhan Dumitru, Grama Gabriel, Moise (Cambera) Lucia, Moise Rada, Nedea (Cenușă) Ecaterina, Oiaga (Drăgan) Mariana, Ranteș Adrian, din cei 36 de absolvenți  ai clasei a XII-a A. Din partea clasei a XII-a B nu au răspuns prezent decât trei persoane din cei 37 de absolvenți: Craiciu Daniel, Dumitru Ștefan și Predilă Gheorghe. Mai numeroși au fost foștii elevi ai clasei a XII- C, din totalul de 35 : Avram (Chizdavet) Florina, Chelu Cristea, Craiciu Mihai, Ionescu (Chilea) Maria, Ivan marin, Moldoveanu Ion, Pena Nicolae, Radu Marin, Sebe Ion, Stan Ion, Ureche Ștefan. Și sfârșit din cei 38 de elevi ai clasei a XII-a D: Defta (Tudor) Elena,  Lascu laura, Știrbu (Bodeanu) Lucia, Vlad (Dobrescu) Petra, Voiculescu (Stănescu) Mihaela.

Participanți la maratonul vieții, cei ce au răspuns acestei întâlniri sunt persoane cu vârste cuprinse între 73 și 75 de ani, ne-au mărturisit că sunt adepții uneia din sintagmele cuprinse în paginile broșurii de care vă aminteam: ”Învață ca și cum ai trăi o veșnicie, trăiește ca și cum ar trebui să mori mâine!”

Înainte de a lăsa amintirile să vorbească, vom reda, ”in memoriam” , numele unora dintre dascălii ce i-au instruit pe acești oameni minunați: Profeanu Nicolae ( director), Popescu Silviu (dir. Adj.), M.  Demetrescu, M. Angelescu, P. Ionescu , Gr. Bacinscki , Victor Karpis , A. Jelescu , S. Leibovici , Savin Popescu , C. Baron, P. Tacu, D, Bojanopol, Gr. Grasu, T. Tudose, M. Vișinescu, A, Buzatu și alții . Dumnezeu să-i odihnească  , acolo unde au plecat,  printre stele… Nu vom trece nici peste numele celor ce au fost inițiatorii acestei întâlniri: Nedelea Ecaterina, ing. Adrian Ranteș, Ștefan Dumitrescu, Craiciu Mihai, Radu Marian și Vlad Petra.

Tuturor participanților la această adevărată sărbătoare cât și celor din motive personale nu au putut ajunge, le urăm viață lungă și lipsită de griji, sănătate că-i mai de preț  decât toate..și norocul de a fi înconjurat mereu de cei dragi, respectați de comunitate.

Se schimbă vremea, scumpă, și suntem azi bătrâni/ Simțim că nu mai suntem , pe unde-am fost stăpâni./ Copiii noștri astăzi nu ne mai iau în seamă/ Iar fii lor de mult nu mai au teamă/ Lipsiți de cuviință și fără de cruțare/ Își fac cu ochii semne , vorbind de tata-mare…/ Mă fac că nu văd asta, deși le văd pe toate/ Și pleoapele pe lacrimi se lasă rezemate/ Noi suntem musafirii întârziați oleacă/ Pe care toți i-așteaptă și…nu pleacă!

(cu deosebit respect: Florian TINCU)

5 COMENTARII

  1. Cu unii dintre distinșii profesori enumerați mai sus am avut onoarea să fac ore în perioada 1960-1962.Despre unii dintre ei am scris în paginile acestui ziar si pe Facebook!În curând voi scrie despre profesoara de Mate S.Leibovici din primul an de liceu,când director era dl.Profeanu.Tuturor respect și recunoștință!

  2. Impresionant articolul dumneavoastră, domnule Tincu! Mulțumesc în numele celor care nu au putut fi prezenți și care, sunt sigur, vor fi fost la fel de emoționați ca și mine. Bizare ființe suntem, noi oamenii, avem nevoie sa ne privim semenii, ca sa știm cât de puțin „îngăduitoare” este vremea cu noi. Mulțumesc pentru frumosul poem cu care încheiați articolul.

  3. Ma bucur enorm sa revad colegii mai tineri absolventi ai liceului Ion Maiorescu din Giurgiu. Eu am absolvit acest prestigios liceu ,clasa Xll-C in anul 1956 si sant mandru ca am facut parte din acest liceu, cu profesori eminenti,minunati. Doresc multa sanatate tuturor si viata lunga,alaturi de cei dragi.Cu stima si mult respect. Preda Vasile

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
18.2 ° C
18.2 °
18.2 °
55 %
2.5kmh
86 %
Dum
26 °
lun
31 °
mar
29 °
mie
25 °
joi
10 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!