Moment emoționant organizat la Giurgiu, în memoria jurnalistei ucise

0
426

Miercuri seara, pe esplanada din fața Teatrului „Tudor Vianu” din centrul municipiului, mai mulți oameni de presă din Giurgiu, alături de locuitori ai municipiului, au ținut să aducă un omagiu Viktoriei Marinova, jurnalista ucisă cu bestialitate la Ruse, cu doar câteva zile în urmă.

„Rest in peace, Viktoria”, a fost mesajul emoționant transmis colegilor de breaslă de peste Dunăre. Cuvântul de ordine al evenimentului – născut pe Facebook – a fost tristețea, dar mai ales solidaritatea. S-a manifestat în liniște, creându-se un pod invizibil între jurnaliștii din Giurgiu și cei din Ruse, oameni care s-au întâlnit la nenumărate acțiuni transfrontaliere.

„Sperăm ca moartea Viktoriei să fie ultima, Viktoria să fie ultimul jurnalist ucis, cel puțin în partea aceasta de Europă. Nu putem decât să vă mulțumim pentru solidaritatea de care dați dovadă. Păcat că a fost nevoie să ne solidarizăm în asemenea momente. Ne dorim ca, pe viitor, să fim împreună în momente fericite”, au declarat, emoționați, colegi de presă (colaboratorii bulgari ai publicației „Jurnal giurgiuvean”) de peste Dunăre, la aflarea veștii că la Giurgiu oamenii s-au unit în a aprinde o lumânare pentru Viktoria Marinova.

(Jurnal)