În aceste zile școlile din Municipiul și-au ales cadre naturale, inedite, pentru organizarea momentelor festive prilejuite de  sfârșitul anului școlar. În acest context, miercuri dimineață (23 iunie), Parcul Alei era plin de copii, părinți și bunici, alături de cadrele didactice ale unor unități școlare din Municipiu, ce au dorit să le înmâneze diplome și chiar medalii, elevilor care au terminat în aceste zile ciclul 1- 4.

Întâmplarea a făcut să fim martorii unui moment emoționant în care o învățătoare lăcrima, vizibil marcată de această despărțire de elevii săi. Curioși, ne-am apropiat de grupul adunat în Parc și am înjghebat un dialog cu Zamfir Otilia Florentina, de la Școala ”Sfântul Gheorghe” din Municipiul Giurgiu, care ne-a spus printre altele că au năpădit-o emoțiile, deși nu este o fire foarte emotivă, datorită copiilor pe care i-a pregătit timp de 5 ani de zile. Are pentru aceștia doar cuvinte de laudă. Iată ce ne declară dumneaei în continuare:

Cum erau copiii acum 25 de ani când ați intrat în învățământ față de copiii de acum?

„ Copiii sunt foarte avansați din toate punctele de vedere, sunt dezghețați la minte, sunt toleranți, volubili, sociali. Acum 25 de ani erau puțin crispați, deoarece societatea nu le oferea atâtea lucruri. Copiii de acum au acces la tehnologie și o folosesc cu succes, sunt liberi, independenți și își câștigă existența zilnic, singuri.”

 

Mult succes pe mai departe doamnei învățătoare și elevilor săi, dar și o vacanță binemeritată tuturor.

(Jurnal)