Sâmbătă, 22 iunie, în jurul orei 16.00, polițiștii Biroului Rutier au depistat un tânăr de 29 ani, din comuna Gostinu, județul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe strada 12 din satul Gostinu, comuna Gostinu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În aceeași zi, în jurul orei 17.20 polițiștii Biroului Rutier au depistat un bătrân de 78 ani, din satul Herăști, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală pe Drumul Comunal 84, în comuna Herăști, județul Giurgiu Acesta  nu  poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și mai era și sub influența băuturilor alcoolice, fapt atestat de aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,08 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

În cele două cauze polițiștii rutieri au întocmit dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Tot sâmbătă în jurul orei 18.10, polițiștii rutieri au depistat un tânăr de 34 ani, din comuna Călugăreni, județul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul  pe strada Învățătorului, din satul Uzunu,  comuna Călugăreni, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că autoturismul i-a fost încredințat cu bună știința spre a fi condus de către soția sa, o tânără de 33 ani, care se afla în autoturism cu acesta.

În  acest caz a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări față de persoana depistată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere, respectiv de încredințarea cu buna credință a unui autovehicul spre a fi condus de către o persoană care nu deține permis de conducere, față de proprietara acestuia.

Înainte de a se încheia ziua, în jurul orei 20.00, polițiștii Biroului rutier l-au depistat  pe un bărbat de 57 ani, din comuna Prundu, în timp ce conducea motociclul proprietate personală, în afara localității Prundu, pe Drumul Național 41, la intersecția cu strada Țigănie. Acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule , iar motociclul  nu era înmatriculat sau înregistrat.

Motociclistului imprudent i s-a întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări față de persoana depistată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere, respectiv conducere a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat. 

(Jurnal)