2016_12_13_2_politia-locala-medias-curatati-gheata-si-zapada-din-fata-locuintelor_23166Odată cu campania de curățare a zăpezii din municipiul Giurgiu a apărut o specie nouă în vasta ”faună” a traficului rutier. Este vorba despre mitocanul…parcărilor!

El abia așteaptă să dai zăpada din locul în care ți-ai parcat mașina în fața blocului pentru a și-o strecura parșiv și fără pic de scrupule în locul proaspăt curățat de tine. Tot el este acela care oprește în stația de autobuz  curățată de autorități, sau pe marginea șoselei când polițiștii fac semne disperate să nu se staționeze pentru a da voie utilajelor de deszăpezire.

Dacă îi vei cere să își motiveze gestul mitocanul șoselelor îți va spune că el are libertatea de a-și pune mașina unde vrea mușchii lui! Mai ales că nu ai vreun document de la Primărie, de posesie sau închiriere a acelui loc.

Geaba îți consumi bojocii să îi explici ipochimenului că morala cetățenească , bunul simț ne obligă să respectăm niște reguli, că mitocanul parcărilor te va privi ca pe o bucată de geam, sfidându-te,   ba chiar  te va amenința, reproșându-ți că l-ai jignit sperând să capteze atenția trecătorilor , sperând ca cineva chiar să îi dea dreptate.

Dacă dați peste un mitocan al parcărilor care   tocmai v-a  luat locul pe care l-ați curățat  cu lopata preț de câteva ore aveți grijă cum vorbiți  cu el  căci la un simplu telefon al acestuia, vă veți pomeni cu o haită de rude și prieteni ai mitocanului, care te vor întreba cu prețiozitate cine te crezi…

Iată de ce uneori unii dintre d-stră recurg la modalități mai puțin ortodoxe care îi ”conving ” definitiv pe acești mitocani ai parcărilor să nu se comporte ca pe tarla. Care sunt acele mijloace? Unul dintre ele ar fi să-i convingem ca atunci când își parchează mașina în locul tău să ladse măcar numărul de telefon în geam . Celelalte mijloace nu putem să vi le redăm, așa că aflați-le singuri! De obicei în funcție de împrejurări și de atitudinea celui cu care stați de vorbă…

(Jurnal)