Mitocanii…gunoaielor! De săptămâni întregi, o baracă abandonată din municipiu este transformată în tomberon de gunoi!

0
378

Cu puțin timp în urmă, pe adresa redacției ne-a sosit un calup de fotografii, realizate de către cititoarea noastră, Marga Stanciu.

Imaginile ce înfățișează adevărate depozite de resturi menajere, aruncate de-a valma de cetățeni certați cu regulile bunului simț, erau însoțite de următorul text, un veritabil apel către candidați sau autorități: 

„Stimați viitori primari și consilieri locali credeți că ne vom civiliza și noi giurgiuvenii vreodată, credeți că vom scăpa de aceste gunoaie care se arucă între blocuri? Ce parere aveți, nu vă interesează să veniți și pe aici? Nu este departe de șoseaua principală, domnilor de la salubritate le este frică să intre pe aici. Cât de tâmpit poți să fii să ieși din bloc cu sacul de gunoi și să-l arunci pe unde iți vine… Ce facem cu această baracă, o lăsăm să se umple de gunoi? Când vom avea, stimați giurgiuveni, și noi un oraș curat și civilizat?”, mai scria, indignată, cititoarea noastră. 

Depozitul ad-hoc de gunoaie se află, după cum ne spunea Marga Stanciu, în imediata apropiere a blocului 62/2D, baraca cu pricina fiind, conform declarațiilor cititoarei noastre, concesionată pe o perioadă de 40 de ani, astfel încât „proprietarul” refuză, sistematic, fie să o ridice din acea locație, fie să intervină în vreun fel… De aceea, proprietarul cu pricina merită, pe deplin, împreună cu cei care aleg să își arunce sacii de gunoi în interiorul barăcii, titlul de „Mitocani ai gunoaielor”. 

(City Zen)