În Piața Constituției,  astăzi, sâmbătă, 25 august, are loc un miting de susținere al Jandarmeriei, intitulat „Respect Jandarmeria Română”. Potrivit organizatoarei Mihaela Marinescu, mitingul a fost aprobat de Primăria Capitalei și este în sprijinul instituției împotriva căreia s-a pornit „o adevărată vânătoare de vrăjitoare”, se arată în descrierea evenimentului.

Mișcarea  a început  la ora  14:00 și se va âncheia, spun organizatorii, la17:00, conform DC News .

„Am un protocol dat de Primăriei Capitalei pentru 100 de oameni. Nu sunt mulți oameni, dar vor fi foarte vocali. Dacă unii jandarmi au greșit nu e corect să aruncăm anatema pe toată instituția. Instituțiile sunt un simbol al societății. Noi vom apărea aceste simboluri. Ele trebuie respectate. Să nu confundăm instituțiile cu oamenii. Protestul nostru este împotriva tutoror care își bat joc de instituțiile statului, împotriva celor care asimilează instituția cu individul. Dacă parchetul va stabili că au greșit unii aceia vor plăti„, a spus Mihaela Marinescu, organizatoarea evenimentului.

Ca replică o serie de protestatari s-au masat la Arcul de Triumf. Jandarmii au venit în jurul orei 15:00, pentru a le transmite protestatarilor de la Arcul Triumf că au la dispoziție cinci minute pentru a elibera zona.

Conform acelorași surse unul dintre protestatari, pe nume Ceaușescu, a început să țipe spunând: ”ați venit să ne gazați!”. El avea pe față o mască.

Pentru că nu au eliberat zona, jandarmii i-au sancționat contravențional. Această mișcare s-a  desfășurat concomitent   cu mitingul de susținere a Jandarmeriei Române, după evenimentele din 10 august, în Piața Constituției.

Protestatarii  de la Arcul de Triumf din București au afișat un banner pe care scrie: „Pe aici nu veți mai trece!” (n.DC News – de Ziua Națională a României, 1 Decembrie). Mesajul este adresat Jandarmeriei și Poliției Române. Printre oamenii care au ieșit în stradă împotriva Jandarmeriei se numără Cristian Mihai Dide.

 (Jurnal)