Mircea Diaconu, un nou rol politic în serialul electoral „Legături bolnăvicioase”

0
117

Ruptura în interiorul alianței dintre partidul lui Ponta și ALDE, poate avea consecinte negative asupra susținerii candidatului comun: Mircea Diaconu. Dacă Tăriceanu a ales să susțină Guvernul PNL, Ponta a anunțat că nu va vota acest Executiv. Din tot acest joc politic, Mircea Diaconu este cel care are de pierdut, pentru că susținerea sa politică se clatină din temelii. 

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat astăzi că decizia ALDE de a vota Guvernul PNL nu va afecta alianţa dintre acest partid cu formaţiunea pe care o conduce, menţionând că singura alianţă este de susţinere a candidatului la prezidenţiale Mircea Diaconu şi este foarte bine dacă ALDE poate să face acest lucru în continuare.

„Avem o singură alianţă între Pro România şi ALDE, şi anume pentru susţinerea candidatului Mircea Diaconu. Noi îl susţinem pe Mircea Diaconu, nu ştiu dacă cei de la ALDE, fiind aliaţi acum cu PNL, care îl au pe Klaus Iohannis candidat, dacă pot să-l susţină pe Diaconu. Dacă pot, e foarte bine. Nu e nicio problemă”, a afirmat Ponta, întrebat pe această temă după întâlnirea pe care a avut-o cu premierul desemnat Ludovic Orban. 

El a spus că între Pro România şi ALDE nu a fost vorba de o alianţă politică.

(Jurnal)