Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, într-un interviu în exclusivitate pentru Digi24, că oamenii nu trebuie să intre în panică şi că nu e nevoie să îşi facă stocuri de alimente.

În ultimele zile, panicați de veștile alarmiste ce vin din afara granițelor, tot mai mulți români au început să își facă provizii de alimente. Și la Giurgiu mai multe centre alimentare – așa cum ne relatau responsabilii acestora – au vândut mai mult ca de obicei în această perioadă, o parte dintre cumpărători justificând probabilitatea ca și în România  să se instaureze la un moment dat situația de carantină din cauza eventualelor cazuri de coronavirus.

Întrebat dacă este cazul ca oamenii să-şi facă provizii de alimente,  după ce în Italia toate magazinele alimentare sunt la acest moment goale, ministrul Sănătății, Victor Costache a spus pentru Digi24: Nu, în niciun caz, vreau să asigur populaţia din România, de asemeni, că anunţ în premieră, mâine avem o întâlnire cu reprezentanţii supermarketurilor, tot ce înseamnă Carrefour, Auchan, Kaufland ce mai avem în România. Deja am avut, telefonic, un prim contact, şi m-au asigurat că la nivel naţional, asta este vestea bună, avem stocuri pentru o perioadă bună de timp. În niciun caz nu trebuie să ne facem grijă, trebuie să evităm a induce o panică în rândul populaţiei şi trebuie să lăsăm autorităţile să lucreze cum au lucrat şi până acum. Repet, până acum măsurile au fost suficiente, nu avem absolut niciun pacient cu coronavirus pe teritoriul României – a mai precizat ministrul Costache.

El a mai spus că a discutat cu reprezentanţii supermarketurilor din România şi că nu există niciun fel de problemă în ceea ce priveşte stocurile.

(Jurnal)