Vești bune pentru fermieri: ministrul agriculturii a precizat, din nou, că pentru subvențiile APIA, fermierii nu vor mai fi nevoiți să ceară adeverințe de la Primărie!

Această decizie vine într-un moment în care mulți agricultori din județ ne spuneau că primarii din comunele în care își desfășoară activitatea le impun diverse condiții pentru eliberarea acestor adeverințe. Mai mult chiar, unii dintre ei s-au văzut nevoiți să își piardă subvențiile pentru că adeverințele respective fie au fost eliberate prea târziu, fie…chiar deloc!

„Stimați colegi!
Începand de luni, 16.03.2020 veți transmite lista cu fermierii programați pe zile la toate primăriile de pe raza județului. Primarii vor emite adeverințele și le vor transmite pe toate la APIA astfel încât fermierii să nu se mai deplaseze la primării. În momentul în care vin la sediile APIA să depună cererile de plată, vor găsi adeverințele la noi. Puteți trimite în weekend responsabilul IT să pregătească aceste fișiere pe localități astfel încât luni, după ședință, să le puteți transmite.
Luni dimineața la ora 9.00 vom organiza o videoconferință pe această temă.
Weekend plăcut!”, sună un mesaj transmis de ministrul agriculturii către fermieri, preluat și promovat de către direcțiile agricole din țară, inclusiv de cea din Giurgiu, condusă de Petra Ochișor. 

Vă reamintim că în perioada 2 martie-15 mai, APIA derulează campania de depunere a cererilor unice pentru subvențiile din acest an. Depunerea actelor se face pe baza de programare, iar la nivelul centrelor APIA s-au luat deja măsuri menite să evite riscul răspândirii noului coronavirus.
(Jurnal)