Ministrul Muncii: „Salariul minim pe economie, de la 1 ianuarie, va fi de 2.550 de lei”

0
269

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat joi, 9 decembrie, că salariul minim pe economie va fi, de la 1 ianuarie 2022, de 2.550 de lei.

„Salariul minim pe economie, de la 1 ianuarie, va fi de 2.550 de lei. De asemenea, vă informez că am discutat cu premierul şi am discutat şi în coaliţie, voi convoca un Consiliu Naţional Tripartit pentru o primă întâlnire cu noul Guvern, pentru că ne dorim şi îmi doresc foarte mult ca dialogul social să fie într-adevăr dialog social, iar dialogul cu partenerii sociali, şi mă refer la patronate şi la sindicate, să fie într-adevăr un dialog”, a declarat Marius Budăi într-o conferinţă la sediul PSD, potrivit Agerpres.

El a adăugat că îşi doreşte un dialog constant cu patronatele şi sindicatele, pentru că doar din acest dialog „pot ieşi măsuri bune”.

Salariul minim pentru 2022 stabilit la 2.550 lei brut este o măsură ce se află deja în vigoare, din luna octombrie a acestui an.

Salariul minim stabilit pentru 2022 reprezintă o creștere de 10,8% comparativ cu cel din prezent, conform hotărârii publicate în Monitorul Oficial.

O persoană plătită cu salariul minim va primi în mână 1.524 lei , adică cu 138 lei mai mult.

(Jurnal)