Ministrul Muncii recunoaște faptul că mulți salariați din mediul privat trăiesc la fel de greu ca cei ce primesc ajutor social!

0
365

După multă vreme în care munca în mediul privat trecea aproape neobservată, iată că pentru prima dată, în ultimii ani se recunoaște că salariile, respectiv veniturile multora dintre cei ce lucrează în firme private, sunt extrem de mici.

România sărăciei este legată și de cei care sunt plătiți cu salariul minim” – declara recent Ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Ea atrăgea atenția asupra faptului că cei 1,4 milioane angajați din sistemul privat, declarați ca având venituri echivalente cu salariul minim pe economie, „trăiesc în situații aproape identice cu unii care sunt dependenți de ajutorul social”.

Să știți că România sărăciei nu e doar legată de asistența socială. România sărăciei este legată și de cei care sunt plătiți cu salariul minim – recunoscând cât este de gravă  situația celor din sectorul privat, ce trăiesc aproape la fel de greu precum beneficiarii de ajutoare sociale.

(Jurnal)