Patru-tari-balcanice-sprijina-proiectele-de-gazoducte-TAP-si-IAPMinisterul Energiei anunţă că a emis autorizaţia de construcţie pentru gazoductul BRUA, un nou coridor european de transport al gazelor naturale care va interconecta Bulgaria, România, Ungaria şi Austria.

El va fi amplasat în judeţele Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, Argeş, Olt, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraş-Severin,Timiş şi Arad, titular fiind SNTGN-TRANSGAZ S.A. Mediaș. 

toma-petcu-biografie-cine-este-ministrul-propus-al-energiei-426391

 Ministrul Energiei, Toma Petcu, spune că lucrările vor începe în ultimul trimestru al acestui an şi vor fi gata în 2020. Proiectul are toate premisele să aducă ţării noastre stabilitate energetică, mai consideră Toma Petcu.

 

Toma Petcu: „Este foarte important pentru România, în acelaşi timp pentru gazele care vor fi extrase din platforma continentală de pe Marea Neagră şi aduse în 2020 pe ţărm. Pe de altă parte, mărim capacitatea de transfer între România şi Bulgaria şi între România şi Ungaria.  Acest lucru înseamnă că România poate să capete o independenţă pe partea de gaze, mai ales în perioada de iarnă, când avem consumuri foarte mari, fără să mai fim captivi unor furnizori care tot timpul ne-au dat aceste gaze când s-au făcut importuri.  Şi toate aceste investiţii se fac pe teritoriul a 11 judeţe. O conductă care traversează 550 de km din România înseamnă şi crearea de noi locuri de muncă şi dezvoltarea foarte mult a capacităţii de transport.”

Ministrul Petcu ne mai spunea că valoarea totală a construcţiei gazoductului se ridică la 600 de milioane de euro, o treime provenind din fonduri europene.

(Jurnal)