Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a demisionat!

0
328

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat, în urmă cu puțin timp, că demisionează din funcție, în urma scandalului iscat de dezvăluirile făcute de către jurnalista Emilia Şercan privind plagiatul care îl vizează. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a spus că premierul Nicolae Ciucă urmează să aibă o discuție cu Sorin Cîmpeanu.

Deja sun voci care spun că premierul ar fi ultima persoană însă cu care Sorin Câmpeanu ar putea aborda acest subiect de vreme ce, chiar el, Nicolae Ciucă, a fost nu de mult acuzat de plagiat!

Fără a mai aștepta însă discuția cu premierul, Cîmpeanu a anunțat că a decis să demisioneze din proprie inițiativă:

De precizat că șapte din cei 24 de miniștri ai Educației pe care i-a avut România după Revoluția din decembrie 1989 au fost suspectați de plagiat. Unul singur – Ioan Mang – a demisionat în urma acuzațiilor de plagiat.

Lista celor 7 miniștri ai Educației acuzați de plagiat

  • Ecaterina Andronescu, de patru ori ministru al Educației

  • Pavel Năstase, fost rector al ASE și ministru al Educației în perioada ianuarie – iunie 2017

  • Valentin Popa, ministru al Educației din ianuarie până în septembrie 2018

  • Liviu Pop – în 2018, jurnalista Emilia Șercan a participat la ședința publică de la Colegiul Național de Afaceri Interne (CNAI) al Academiei de Poliție, unde Liviu Pop și-a prezentat teza de doctorat. Jurnalista a susținut în fața comisiei că Pop a plagiat în lucrarea lui. În cele din urmă, comisia nu i-a acordat titlul de doctor, scrie scoala9.ro.

  • Mihai Hărdău, ministru al Educației în perioada noiembrie 2005 – aprilie 2007

  • Ioan Mang – ministru al Educației doar opt zile, în mai 2012, în Guvernul Ponta. A demisionat în urma acuzațiilor de plagiat.

  • Sorin Cîmpeanu – ministru în funcție al Educației.                                                                                                                                             (Jurnal)