Prima zi a acestei săptămâni a însemnat și o primă întâlnire importantă a Ministrului Economiei, Niculae Bădălău, cu un potențial investitor în țara noastră. Este vorba, după cum scria Ministrul Bădălău pe pagina sa de socializare, despre Grupul de Investiții MOHD Bin Haider din Emiratele Arabe Unite.

Grupul de Investiții MOHD Bin Haider se află la București ca urmare a invitației primite din partea Guvernului României.
Delegaţia Ministerului Economiei a fost formată din Călin Ilie Bodea, Secretar de Stat şi directori ai unor companii importante din industria de apărare: Romaero SA, IAR SA, AVIOANE Craiova. Aceste companii derulează deja contracte de mentenanţă cu companii din Emiratele Arabe şi şi-au manifestat diponibilitatea pentru noi investiţii.

„În acest context, mi-am arătat deschiderea și susținerea pentru proiecte comune în parteneriat public-privat, dând exemplul portului Mangalia, un parteneriat de succes al Ministerului Economiei cu Damen Group.
Îmi doresc ca discuțiile de astăzi să fie unele concrete, motiv pentru care am invitat la această întâlnire și directorii de companii. Interesele comune ale celor două părți se pot realiza prin proiecte comune în sectoare precum producția de avioane de nouă generație, dezvoltarea de zone industriale, petrol și gaze, sănătate, educație, financiar-bancar, ce pot crea noi modele de afaceri în beneficiul României. Vă asigur de întreaga mea susținere și disponibilitate în ceea ce privește încheirea unor parteneriate reciproc avantajoase.

Grupul de Investiții MOHD Bin Haider este unul dintre cele mai cunoscute și mai vechi grupuri de afaceri din Emiratele Arabe Unite. Acesta are mai mult de 60 de companii, cu afaceri în 5 țări din Asia și Europa. Vizita de astăzi are loc în contextul atenției deosebite pe care România o acordă problematicii Orientului Mijlociu, atât în planul relațiilor bilaterale, cât și în calitate de membru al Uniunii Europene. În prezent, Emiratele Arabe Unite sunt unul dintre cei mai activi parteneri economici ai României” a mai scris, pe pagina sa de facebook, ministrul Economiei.

(Jurnal)