Compania Națională Romarm a demarat o serie de discuții pentru o colaborare cu Compania europeană ”John Cockerill”, fostă CMI, pentru a realiza turela de calibru 30 mm, anunță Ministerul Economiei, potrivit Mediafax. 

În acest context, Ministrul Economiei, Niculae Bădălău,  a avut  o întâlnire cu reprezentanți  companiei ”John Cockerill”, pentru revigorarea industriei de apărare.

Scopul cooperării este acela de a realiza împreună, prin transfer de tehnologie și know- how. În acest context, Ministrul Economiei, Niculae Bădălău declara:

În ultimele luni am avut câteva parteneriate deosebit de importante pentru industria națională de apărare: cel dintre Uzina Mecanică Plopeni și Beretta, care va permite ca în România să se producă o armă de asalt de ultimă generație, cel dintre Romaero și Raytheon, care permite să punem bazele unui centru de mentenanță pentru sistemul Patriot și ca Romaero să devină unul dintre furnizorii globali ai Raytheon, sau cel dintre companiile românești din industria de apărare încheiat între Pro Optica, Romarm și IOR pentru turele telecomandate de calibru 7,62 mm și 12,7 mm. Colaborarea pe care Romarm o începe acum cu o companie de tradiție, John Cockerill – fostă CMI, este o dovadă a angajamentului Ministerului Economiei și al Guvernului de a reînnoi și de a revigora industria națională de apărare”, a transmis Niculae Bădălău, ministrul Economiei.

La rândul său, Claudiu Cucu, director general al CN Romarm SA, a precizat:

Romarm a început colaborarea cu John Cockerill, fost CMI. Discuţiile include un potential transfer de tehnologie care va fi implementat de Romarm prin filialele sale. Pentru a produce turelele calibrul 30mm intenţionăm să cooperăm şi cu alte companii din cadrul industriei naţionale de apărare, în funcţie de specificul domeniului de activitate. Romarm este preocupat de imbunatatirea calitatii produselor si serviciilor sale şi suntem interesaţi de identificarea soluțiilor operaționale care vor conduce la dezvoltarea industriei de apărare din România „,.

Compania John Cockerill Defense proiectează și dezvoltă soluții în domeniul sistemelor de arme, cum ar fi turelele Cockerill® de la calibrul 25mm până la 120 mm, care combină o putere sporită de foc şi o greutate redusă pentru o mobilitate ridicată a vehiculelor blindate.

(Jurnal)