carmen-daniela-danProbabil pe fondul aglomerărilor masive din perioada sărbătorilor de Paşte şi respectiv a timpilor de aşteptare prelungiţi ce i-au nemulţumit pe cetăţenii aflaţi în trafic prin aceste zone, Carmen Dan, a cerut, în timpul unei vizite la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în judeţul Arad, o evaluare a situaţiei administrative a fiecărui punct de trecere a frontierei, evident şi a celui de la Giurgiu, deoarece ”sunt mai multe autorităţi care operează” în acestea şi trebuie stabilit ”concret cine administrează punctul de trecere al frontierei şi cine îl utilizează.

Pe termen mediu, MAI va face o evaluare din perspectiva infrastructurii existente în fiecare punct de trecere a frontierei ”deoarece majoritatea au fost configurate cu mult timp în urmă în funcţie de valorile de trafic şi de situaţia operativă de la momentul respectiv”, conform sursei citate.

De asemenea, tot ca măsură pe termen mediu, Carmen Dan a cerut o analiză, din perspectiva regimului administrativ al punctelor de trecere a frontierei.

”Am constatat că există o oarecare situaţie care ar trebui analizată în ceea ce priveşte administrarea punctelor de trecere a frontierei pentru că sunt mai multe autorităţi care operează în punctele de trecere a frontierei şi aici mă refer la autorităţi care exercită control vamal cum sunt ANAF, Antifraudă, Direcţia Sanitar-Veterinară, Direcţia Fitosanitară, Direcţia Generală a Vămilor, cei de la CNAIR. Ne interesează să facem această evaluare şi să stabilim concret cine administrează punctul de trecere al frontierei şi cine îl utilizează”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan.

Ministrul a precizat că analiza va fi prezentată într-o perioadă următoare Guvernului, ”pentru a dispune măsuri în consecinţă”.

(Jurnal)