Se pare că fotoliul de Ministru al Agriculturii est,e după cum se constată, un loc extrem de fierbinte, de vreme ce într-un interval foarte scurt, atât fostul cât și actualul posesor al acestei funcții, au probleme.

La 71 de ani, Petre Daea a fost recent repus în fotoliul de Ministru al Agriculturii deși gafele sale din anteriorul mandat nu-l recomandau deloc pentru acestă funcție. Mulți s-au întrebat, la acel moment:  ”Oare nu mai găsim un tânăr, în toată țara asta, care să poată să țină în mâini frâiele acestui Minister”?

Și uite așa, nici nu s-a uscat bine cerneala pe documentul instalării acestuia ca Ministru, că au și apărut necazurile. În cazul de față  ”nea Petrică” nu mai poate da vina pe cormorani și nici chema mioarele în ajutor, ca în balada ”Miorița”. Căci de data asta a cam făcut-o de oaie!

Stenogramele DNA arată cum fostul ministru (PSD), al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a forțat angajarea în minister a unui număr de 4 persoane,  una dintre acestea, fiind, cităm:  o „pilă” a actualui ministru Petre Daea, un apropiat al soției acestuia-Camelia Luchian Daea.

În înregistrări Daea apare sub numele de…„nea Petrică”!

Pila lui „nea Petrică” este un individ până acum necunoscut: Mihai Cosmin Corobea. În  telefonul acestuia, la percheziția informatică, procurorii au găsit un contact notat: „Nașa Cami Luchi”, despre care procurorii spun că este soția lui Petre Daea, Camelia Luchian Daea, după cum scrie G4Media, care a dat publicității stenogramele.

În cazul de față ”nea Petrică” și-a pierdut hazul manifestat în mod obișnuit, refuzând să comenteze faptul că numele lui apare în documentul DNA, nemaifiind în stare de nicio figură de stil și de nicio cugetare antologică…

Deunăzi , Ministrul Agriculturii, după ce a susținut că nu îl cunoaște pe Mihai Cosmin Corobea, a închis enervat telefonul jurnaliștilor ce doreau să afle mai multe în acest caz.

În consecință, dacă toate aceste lucruri se vor confirma,  ”nea Petrică Daea” și-ar putea pierde definitiv credibilitatea și, odată cu ea, ar putea fi dat afară din Guvern.

Cum de ce? Păi nu ați înțeles, din rândurile de mai sus, care e cauza? Răspunsul în acest caz nu mai este cel politicianist, oferit până acum: ”Pentru că pot!” De data asta – așa cum vă  declaram cu ceva timp în urmă – răspunsul vine sec: ”- Păi uite, Daia!!”

(Florian Tincu)