Problemele din sistemul de sănătate  sunt departe de a se fi rezolvat, deși mulți credeau că ele vor dispărea odată cu mărirea salariile medicilor și cu dotarea, pe ici pe colo, cu aparatură de specialitate.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea,  a vorbit  recent despre organizarea de gărzi la domiciliu. Doctorul ar putea fi chemat la spital doar în caz de urgenţă. Însă acest lucru nu este posibil în spitalele mari, sunt de părere managerii. Un pacient care e într-o stare gravă de sănătate toată activitatea medicală trebuie concentrată asupra lui. La  un spital de Urgență nu se va putea face niciodată gardă la domiciliu – sunt de părere unii.

Pacienţii în stare gravă au însă nevoie de intervenţie rapidă, chiar dacă ajung în spitale mici, iar venirea medicului de gardă de acasă le-ar pune viaţa în pericol. Bolnavii se confruntă oricum cu destule greutăţi. Sunt puşi să cumpere medicamente, stau luni întregi pe listele de aşteptare pentru analize ori sunt plimbaţi de la un spital la altul, fără să primească un diagnostic.

La rândul ei ministrul Sorina Pintea declară: ″Sunt medici care în afara gărzilor la public mai lucrează în 2 locuri la privat. …Ministerul Sănătății susţine iniţiativa de a considera vechime gărzile, sunt mai multe raţiuni pe care trebuie să le luăm în considerare. Toate aceste probleme sunt dezbătute în aceste zile la primul forum al spitalelor organizat în capitală.