Ministerul Educației anunță ”înscrierea copiilor la clasa pregătitoare”. Ce acte sunt necesare…! 

0
553

Ministerul Educaţiei a transmis, marţi,11 aprilie,   noile precizări despre înscrierea în învăţământul primar,  precizând că cererile se depun în perioada 3-18 mai.

 Ministerul Educației a mai precizat că aceste Cereri se transmit online sau se depun  la unitatea de învăţământ la care se solicită înscrierea copiilor și că în aceeaşi perioadă, vor fi depuse/transmise şi celelalte documente necesare pentru înscriere.

Actele necesare pentru înscrierea la școală

În urma solicitării noastre, Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu ne-a pus la dispoziție lista actelor necesare înscrierii copiiilor la școală:

– actul de identitate al părintelui/al tutorelui legal; dacă este cazul, document din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească şi unde este stabilit domiciliul minorului;                                 – recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare (pentru copiii care împlinesc 6 ani perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 inclusiv);

„În cazul înscrierii la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, sunt necesare şi documentele care atestă îndeplinirea criteriilor generale, respectiv a criteriilor specifice de departajare. Criteriile generale de departajare sunt disponibile şi pe cererea-tip de înscriere. Criteriile specifice de departajare sunt comunicate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ” – ne-au mai precizat reprezentanți ai conducerii Inspectoratului.

Calendarul înscrierii la școală

Potrivit calendarului aprobat de minister, în perioada 5 aprilie-26 aprilie 2023 are loc evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2023 şi eliberarea recomandării pentru înscrierea în învăţământul primar pentru copiii care au frecventat grădiniţa.

Ulterior, în perioada 3 mai – 18 mai 2023 are loc completarea cererilor-tip de înscriere de către părinţi / tutori legal instituiţi/ reprezentanţi legali, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor.

În data de 31 mai 2023, are loc afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul Inspectoratului şcolar (în cazul județului nostru, la IȘJ Giurgiu), a candidaţilor înmatriculaţi şi a numărului de locuri rămase libere.

Etapele pentru a doua sesiune de înscriere vor începe în data de 5 iunie.

(Jurnal)

Sursa: edupedu.ro