Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit 2.766 de sticle cu alcool în compartimentul marfă al unui microbuz…

În data de 9 Mai, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz marca Volkswagen, cetăţeanul bulgar D.E., în vârstă de 35 de ani, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, produse alimentare din Bulgaria pentru Belgia.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al microbuzului, cantitatea de 2766 sticle cu alcool, toate sticlele având aplicat timbru fiscal din R. Bulgaria.

La cercetări, şoferul a declarat că a cumpărat alcoolul din Bulgaria și urma să îl comercializeze în Belgia. De asemenea, acesta a mai adăugat că nu avea cunoștință despre faptul că această cantitate intră sub regimul codului fiscal românesc.

Toată cantitatea de alcool, a cărei valoare pe piață se ridică la suma totală de 54.040 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră efectuează acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”deținere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile peste limita de 200 litri băuturi spirtoase” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 452, alin.1, lit. h din Legea 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

(JURNAL)