Mihai Tudose vrea să își facă propriul cabinet, fără ALDE! Cine ar putea face parte din viitorul Guvern? Remanierile continuă…!

0
469

 

Din cele 7 ore cât a durat şedinţa CExN , premierul a vorbit doar cinci minute.  El a fost tranşant şi a promis că demisionează dacă nu pleacă Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc din Guvern. De asemenea, Mihai Tudose i-a spus lui Liviu Dragnea: Eu demisionez, dar să ai în vedere că nu știu dacă Klaus Iohannis va mai numi pe cineva din PSD. În consecinţă Dragnea a cerut celor trei prezentarea demisiilor. Iată de fapt partea neştiută şi nevăzută a şedinţei de joi…

Conform celor de la DeCe News, Liviu Dragnea se teme că  în momentul în care Mihai Tudose îşi va pune un om la Ministerul Dezvoltării, acolo unde se găsesc cu adevărat banii cei mulţi,  întreaga situaţie se va schimba pentru el.

Astăzi , aşa cum s-a anunţat, au loc negocieri cu partenerii de Coaliţie, ALDE.  Cu siguranţă, aşa cum a declarat, Călin Popescu Tăriceanu va încerca să facă ceva, pentru păstrarea lui Viorel Ilie în Executiv.

Ce nu ştie Tăriceanu însă este faptul că  Mihai Tudose este dispus să meargă mai departe cu un Guvern minoritar, adică să fie sprijinit de minorităţi, respectiv de către UDMR. Conform aceloraşi surse  retragerea ALDE,  ar înseamna că decizia va ajunge din nou în Parlament pentru votul de încredere.

Iar  PRO România în cazul acestui scenariu, ar vota în acest sens. Deci va avea majoritate parlamentară. După victoria de joi în faţa lui Liviu Dragnea , premierul va dori  să îl schimbe şi pe Călin Popescu Tăriceanu de la preşedinţia Senatului. Asta în cazul în care acesta nu va accepta să-l debarce pe Viorel Ilie, ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul.

Iată de ce, în acest context vom asista probabil la o serie de alte  contre şi discuţii aprinse. Concluziile analiştilor sunt că  Mihai Tudose îşi doreşte un  cabinet propriu, şi de aceea va apela în continuare la remanieri  …

(Jurnal)