dsc08560 

             În data de 30 septembrie, puțin după miezul nopții (ora 00.20), la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român Mihaela G., în vârstă de 29 de ani, cu domiciliul pe raza județului Constanţa, la volanul unui autoturism înmatriculat în România.

            Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit  în portbagajul acestuia mai multe pungi din plastic ce conțineau cantitatea de 543 flacoane de parfum, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

Conducătoarea auto a declarat că bunurile îi aparţin, dar nu deține documente de proveniență sau certificate de calitate pentru acestea.

Produsele în valoare de 28.330 de lei, dacă ar fi originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută  şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998.

(Jurnal)