Circulația în Piața Victoriei din Capitală se desfășoară cu dificultate, circulația fiind complet blocată sau desfășurându-se bară la bară. Inclusiv pe rutele alternative traficul este îngreunat.

Protestul transportatorilor este legat de nemulțumirile că, în ultimele două săptămâni, ordonanţele de urgenţă au fost blocate în cadrul „circuitului de avizare” din Guvern, a transmis Federația Operatorilor Români de Transpor (FORT) Federaţia „consideră că sectorul de activitate în cauză nu s-a mai întâlnit niciodată cu un asemenea moment, ce riscă să blocheze iremediabil transportul rutier naţional şi judeţean de pasageri”, după cum se precizează în comunicatul transmis de FORT, citat de Agerpres.

„Solicitările membrilor FORT sunt simple, iar argumentele au fost deja introduse în fundamentarea celor două acte normative blocate acum la nivel guvernamental, în principal din cauza aceloraşi grupuri de interese ce încearcă să folosească legislaţia pentru propriul interes şi buzunar”, acuză Federaţia Operatorilor Români de Transport.

FORT solicită Guvernului „eliminarea sintagmei ‘în mod repetat’ din legea taximetriei, pentru a combate eficient transportul ilicit de persoane, şi prelungirea programelor interjudeţean si judeţene de transport pasageri”. 

(Jurnal)