Miercuri, 2 martie, are loc a doua rundă de negocieri pentru pace, dintre Rusia și Ucraina

0
455

A doua rundă de discuții dintre delegațiile din Ucraina și Rusia este programată pentru miercuri, relatează presa de stat rusă.

Agenția de presă rusă TASS a citat marți o sursă din partea rusă, spunând că miercuri, 2 martie, este data asupra căreia ambele părți au convenit inițial.

Conform Agenției de știri ,  rusă,  RIA ,  a doua rundă de discuții va avea loc în Belarus. Prima rundă de discuții de luni a durat cinci ore și s-a încheiat fără un progres.

Totuși oficialii ucraineni nu au confirmat încă faptul că miercuri este data pentru a doua rundă de discuții. Într-un interviu pentru CNN, președintele Volodimir Zelenski a declarat că discuțiile au șanse doar dacă luptele încetează.

“Toată lumea trebuie să înceteze lupta și să se întoarcă la acel punct de unde a început acum cinci, șase zile”, a spus Zelenski. “Cred că sunt lucruri principale pe care le poți face… Dacă faci asta, și acea parte face asta, înseamnă că sunt pregătiți pentru pace. Dacă ei (nu sunt) gata, înseamnă că doar pierzi timpul”.

Întrebat dacă simte că Ucraina își pierde timpul discutând cu Rusia, Zelenski a răspuns: „Vom vedea”. Între timp, Associated Press anunţă că Rusia a început exerciții militare cu submarine în Marea Barents, în apropiere de Polul Nord. De altfel, în regiunea Irkutsk, din Siberia, s-au testat lansatoare de rachete balistice intercontinentale.

Surse: Fanatik