AcasăActualitateMicii pompieri se vor înfrunta în două concursuri tematice

Micii pompieri se vor înfrunta în două concursuri tematice

În perioada 25-26.05.2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Vlaşca” al Judeţului Giurgiu împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu organizează etapa judeţeană a concursurilor tehnico-aplicative cu elevi “PRIETENII POMPIERILOR” desfăşurat în data de 25.05.2017 şi respectiv “CU VIAŢA MEA APĂR VIAŢA” desfăşurat în data de 26.05.2017.

Scopul acestor concursuri este cunoaşterea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă, adoptarea unui comportament adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul unor urgenţe, formarea şi dezvoltarea la elevi a unor trăsături cum ar fi spiritul de echipă, iniţiativa, curajul, perseverenţa, corectitudinea şi disciplina.

Astfel, pentru Concursul “PRIETENII POMPIERILOR”, fiecare cerc tehnico-aplicativ de elevi trebuie să înscrie un echipaj format din 10 elevi (un comandant şi opt concurenţi+ o rezervă). Echipele de concurs pot fi constituite din băieţi, pot fi mixte sau pot fi constituite doar din fete. Vârsta minimă a elevilor este de 10 ani şi maximă de 15 ani împliniţi până la data desfăşurării concursului.

Cea de a doua competiţie, „CU VIAŢA MEA APĂR VIAŢA”, este una cu  tematică de protecţie civilă,  are caracter educativ, tehnico -aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu elevii, distinct pe următoarele niveluri:

– ciclul gimnazial- clasele V-VIII;

– ciclul liceal clasele IX-XI.

Fiecare cerc tehnico-aplicativ de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa” participă la concurs cu un echipaj format din 4 elevi (3 concurenţi+ o rezervă). Şi în acest caz, echipele din concurs pot fi constituite din băieţi, din fete sau pot fi mixte, iar vârsta elevilor trebuie să fie cuprinsă între 10-15 ani, pentru clasele V-VIII, respectiv 15-18 ani pentru clasele IX-XI împliniţi în anul calendaristic desfăşurării concursului.

Concursul cuprinde o probă teoretică şi două probe practice (transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe o distanţă de 50 de metri şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.)

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
18.1 ° C
18.1 °
18.1 °
81 %
1.2kmh
100 %
Dum
18 °
lun
19 °
mar
25 °
mie
25 °
joi
24 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!