Dacă aţi plănuit ca, în jurul datei de 10 noiembrie, să ajungeţi în Capitală şi să folosiţi mijloacele de transport în comun, este bine să luaţi în calcul renunţarea la deplasările cu metroul.

Sindicaliștii de la Metrorex anunţă, după 10 noiembrie, declanşarea unei greve genrale, aceştia acuzând faptul că nu se dorește mărirea salariilor lor și ameliorarea siguranței traficului și avertizează că vor intra în grevă generală. 

Ion Rădoi șeful sindicaliștilor de la Metrorex spune că dacă nu se ajunge la o înțelegere va avea loc o grevă generală la metrou în perioada 10-15 noiembrie 2018 după parcurgerea pașilor legali.

El acuză compania că nu știe cum să plătească firmei italiene Astaldi peste 100 de milioane de lei drept daune la magistrala V in condițiile in care este dezinteresată de majorarea salariilor la angajați.

Cererea de majorare salarială a angajaților Metrorex este de 42% în condițiile în care salariul mediu brut la metrou este de 7.500 lei, aici fiind inclus un spor de condiții grele de 50%. În ultimii ani, angajații de la metrou au primit constant majorări de 10% pe an la negocieri.