Mesajul prefectului județului Giurgiu, Florentina Stănculescu, cu ocazia zilei de 9 Mai

0
215

„Celebrăm astăzi, 9 mai, o zi cu triplă însemnătate istorică: Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel De-al Doilea Război Mondial şi Ziua Uniunii Europene.

Fără îndoială, imaginea României europene de astăzi nu ar fi putut fi conturată fără eforturile și sacrificiile generațiilor anterioare, care au aspirat spre un viitor mai bun și spre o țară lipsită de asupriri. Ziua de 9 mai este un reper atât pentru Uniunea Europeană, cât și pentru câștigarea independenței României, atât de necesară pentru a lăsa urmașilor un exemplu de solidaritate și de viziune. Jertfa a mii de români pentru a obține independența de stat a țării noastre se cuvine a fi onorată astăzi şi a nu fi dată uitării niciodată!

Tuturor eroilor și veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial le doresc să aibă parte de sănătate, de putere de viaţă și de prosperitate, iar tuturor cetățenilor europeni, români și giurgiuveni le transmit să se bucure de ani mulţi, plini cu bucurii şi împliniri!”

Prefect,

Florentina Stănculescu