Mesajul prefectului județului Giurgiu, Florentina Stănculescu, adresat copiilor, părinților, bunicilor și corpului profesoral, la început de an școlar

0
464

„Dragi copii,

Stimați părinţi şi bunici,

Stimat corp profesoral,

Trăim astăzi, în prima zi a noului an școlar, momente emoţionante şi speciale, pe care fiecare dintre cei implicați le experimentează în felul său.

Ştim cu toţii că educaţia primită la şcoală este principala sursă a performanţei viitoare, iar rezultatele bune la învăţătură reprezintă baza pentru ca această performanţă să se realizeze.

Buna educație înseamnă nu numai note mari şi un comportament exemplar, ci şi bucuria de a veni la şcoală în fiecare zi cu dorința acumulării, în minte şi în suflet, de cunoștințe noi şi frumoase, folositoare pentru viaţa de zi cu zi.

Buna educaţie înseamnă, în același timp, un efort şi o datorie pe care ne-am asumat-o cu toţii – autorităţile, cadrele didactice şi părinţii.

Este foarte important ca fiecare parte implicată în actul educațional să conștientizeze și să acționeze ca atare pentru îndeplinirea obiectivului comun de a forma viitori oameni maturi într-o societate bazată pe un sistem de valori puternice.

Vă doresc tuturor un an școlar cât mai bogat, cu rezultate cât mai bune, cu sănătate, putere de muncă, liniște sufletească și împliniri de visuri!”

(Prefect, Florentina Stănculescu)