Este cunoscut deja , că la noi în România trebuie mai întâi să se producă o tragedie soldată cu pierderi de vieți omenești, pentru a conștientiza, la rândul nostru, al fiecăruia, că trebuie să respectăm  reguli simple, ce ne-ar putea salva viața!

 O șosea din Ungaria… un șofer  transmitea ” live” pe Facebook… 9 persoane decedate… mai mulți copii orfani! STOP! E prea mult… demult este prea mult!”, așa sună o postare pe contul de Facebook al Ministerului Afacerilor Interne. Este vorba de un teribil accident pe o şosea din Ungaria. Victimele se aflau într-un microbuz înmatriculat în Mureş, care s-a izbit frontal de un camion încărcat cu nisip. Tragedia s-a produs la Cegledbercelnel, în centrul ţării. Câtă inconștiență!

Dragi prieteni, dacă vă aflați într-un mijloc de transport în comun și vedeți că șoferul folosește telefonul mobil, nefiind atent la drum și punându-vă în pericol viața, luați atitudine! Și dacă nu înțelege, sunați la 112… până la urmă este vorba de viața dumneavoastră!”, îndeamnă alarmate , autoritățile.

”Postarea se adresează direct nu doar pasagerilor, ci și conducătorilor auto. Pentru voi cei care conduceți mijloace de transport în comun (autocare, microbuze, taxiuri etc), înțelegeți că aveți în responsabilitatea voastră și viața noastră… dacă la a voastră nu țineți!”, este atenționarea fermă a reprezentanților  Ministerului.

„Și nu uitați: nu sunteți singurii participanți la trafic, iar șoselele nu vă aparțin! Teribilismul vostru poate face ca această imagine să fie ultima amintire a familiei despre voi!”, se mai arată în postare.

La rândul nostru, sperăm ca acest mesaj să fie nu doar citit, ci înțeles de fiecare dintre noi, întrucât toți suntem pasageri și , destui dintre noi, conducători auto. Astfel de teribilisme, nejustificate, ce ne pun viața în pericol se pot observa însă zilnic, clipă de clipă , și în traficul  de pe șoselele  Municipiului  Giurgiu.  Convorbirile șoferilor, la telefonul mobil,  în timpul curselor  de călători a ajuns din nefericire o obișnuință, atât în cazul mijloacelor de transport în comun   ce se deplasează pe diferite destinații din  județul Giurgiu, cât și în cazul curselor  care  pleacă zilnic din autogară spre Capitală. Deci,  atenție călători! De fiecare dată când cineva, aflat la volan,  vorbește la telefon, transformă autovehiculul în care vă aflați într-un sicriu pe 4 roți!

(Jurnal)