Membrii Mișcării Liberale, curtați de liderul PNL Giurgiu. Care sunt planurile lui Gigi Ștefan și ce ar aduce această alianță PNL-PML  

0
263

gigi-stefan1-800x445Liderul PNL Giurgiu, Gigi Ștefan, pare să fi înțeles în ceasul cel de pe urmă proverbul cu ”dacă n-ai bătrâni să-i cumperi”, conștient că nu va putea obține un rezultat mulțumitor în alegerile din această toamnă cu bruma de membri ce au mai rămas în Partidul pe care-l gestionează.

Evident că pentru a obține mai mult în alegerile din toamnă, dar mai ales pentru a-și asigura un post de parlamentar, Gheorghe Ștefan trebuie să credibilizeze o organizație care a permis fostului său co-lider, Dumitru Beianu să se  canibalizeze, și  probabil și din dorința de a vedea cum fostul său partid, PDL,  se substituie, încetul cu încetul Partidului Liberal. Din păcate pentru Gigi Ștefan actuala configurație a organizației pe care o  conduce nu pare deloc a fi rețeta perfectă pentru alegerile viitoare. Mai mult decât atât demisiile ”in corpore” din ultimele săptămâni au adus cu ele un vânt de recesiune care-i zbârlește părul actualului lider liberal.

Iată de ce oameni precum Noruț Stănișteanu ar putea da nota de credibilitate de care are nevoie în acest moment PNL Giurgiu. Se pare însă că Gheorghe Ștefan vrea ca fostul candidat la Primăria Giurgiu din partea PML să vină la pachet , după modelul fuziunii PMP cu UNPR. Și nu întâmplător pentru că în partidul Mișcarea Liberală se regăsesc în acest moment mulți dintre liberalii îndepărtați  abuziv de către Dumitru Beianu,  este adevărat cu acceptul tacit al actualului lider.

În acest fel Gigi Ștefan ar putea juca rolul celui care încearcă să reunească dreapta , un proiect urmărit  după cum știți și de către deputatul Marin Anton, proiect  care a eșuat tocmai din cauza amestecului a doi reprezentanți ai stângii: Florian Nicolae și Dumitru Beianu. Totodată prin acest demers Gigi Ștefan speră să-și consolideze poziția de nr, 1 la postul de deputat pe care-l vânează.

Cert este că  a avut loc o sesiune de discuții , deocamdată de principiu, între liderii celor două partide, mai precis între Noruț Stănișteanu și Gigi Ștefan, dar fără a se concretiza ceva… În prezent liberalii au constituit o comisie care negociază și cu alte partide ce le-ar putea deveni parteneri în această toamnă. Sunt voci însă care susțin că trebuie să se țină  seama  și de oamenii lui Beianu din Biroul Politic, ce ar putea oricând să se opună unei astfel de variante.   Noruț Stănișteanu recunoștea că întâlnirile probabil vor continua, dar că în privința acceptului unei colaborări nu este nimic sigur deocamdată.

Posibil ca până în 5-6 august  să se  stabilească ceva – ne declara Noruț Stănișteanu . Evident că dacă vom marja pentru acest lucru liberalii vor trebui să accepte și condițiile noastre , oameni din PML ce ar urma să facă parte atât din stafful organizației municipale cât și al celei județene. Mi se pare firesc să se țină seama de rezultatul nostru de la locale: 12% la  municipiu și 9% la județ. Să li se dea ceva și tinerilor ăștia ai noștri, că eu oricum nu mă mai bag, mie nu mai îmi trebuie funcție de conducere. În cazul în care ne ajută Dumnezeu să intrăm la Guvernare vom vedea atunci…

Noruț Stănișteanu mai spunea că aceste negocieri se poartă numai la nivelul județului Giurgiu nu și la Centrul PML, președintele Partidului , Horațiu Buzatu, continuând să fie nemulțumit de rezultatele obținute în alegerile din 5 mai. Vă dați seama că în acest context vehiculul este extrem de mic pentru a putea spera ceva – mai spunea Stănișteanu,  jutificând în acest fel acceptul de a negocia și cu alte partide.  Întrebat dacă se va semna eventul un protocol între cele două formațiuni politice, în cazul unei înțelegeri, Stănișteanu spunea că nimeni nu mai merge astăzi pe vorbe . Să fie ceva pe hîrtie căci mie mi s-a mai întâmplat ca una să   vorbim și alta să se  întâmple. 

(Florian TINCU)