122511061324625484Un avion care transporta 92 de persoane, cu destinația Siria, s-a prăbușit duminică în Marea Neagră la scurt timp după decolarea sa, potrivit unui anunț al Ministerului rus al Apărării, citat de agențiile ruse de presă, relatează AFP. Potrivit Ministerului rus al Apărării, nu există supraviețuitori.
Până în prezent fuseseră găsite  doar patru corpuri neînsuflețite.

În avion se aflau și peste 60 de membri ai Corului Armatei Roșii ,”Alexandrov”, împreună cu directorul acestuia, ce de curând concertaseră la București fiind acompaniați de către orchestra giurgiuveană Valahia condusă de prof. Virgil Pețanca .

Aceștia  urmau să petreacă Anul Nou împreună cu trupele din Siria, potrivit Ministerului rus al Apărării, citat de AFP. Anterior, autoritățile ruse au indicat că numărul persoanelor aflate la bordul avionului era de 91, dintre care opt membri ai echipajului.

Lista cu pasageri publicată de către minister include 64 de membri ai Ansamblului Alexandrov, cunoscut pentru turneele sale în străinătate sub denumirea de corurile Armatei Roșii, opt militari, inclusiv directorul Ansamblului, Valeri Hahilov, opt membri ai echipajului, nouă jurnaliști, doi înalți funcționari civili și responsabila unei organizații caritabile, foarte cunoscută în Rusia, Elizaveta Glinka.

Alexandrov, unul dintre corurile armatei ruse care se deplasa în Siria pentru a participa la sărbătorile de Anul Nou la baza aeriană. Printre pasageri se aflau și nouă jurnaliști, a mai spus ministerul rus.

AFP amintește că Rusia întreprinde din septembrie 2015 o campanie militară, îndeosebi aeriană, în Siria pentru a susține regimul președintelui Bashar Al-Assad, de multă vreme un aliat  al Moscovei.

Președintele rus, Vladimir Putin,  a decretat ziua de luni, 26 decembrie, drept zi de doliu național pentru comemorarea victimelor accidentului aviatic din Marea Neagră, informează AFP.

(Jurnal)