Medicii rezidenți ce ar trebui să ajungă la Giurgiu preferă clinicile din Capitală sau din străinătate

0
144

Spitalul-judetean-de-urgenta-Giurgiu Giurgiu şi Ialomiţa sunt judeţele în care sunt înregistraţi cei mai puţini angajaţi în sistemul sanitar în ultimul an, cu puţin peste 2.000 de persoane angajate în spitale (medici, asistenţi, personal auxiliar), potrivit datelor  Institutului Naţional de Statistică (INS).

„Spitalul judeţean are într-adevăr câteva specialităţi deficitare…declara celor de la Agerpres , dr. Elena Dinu , manager al Spitalului județean De urgență Giurgiu.  Avem mulţi rezidenţi aflați în pregătire şi îi aşteptăm cu nerăbdare să vină și să ne dea o mână de ajutor. O parte dintre ei din nefericire nu mai ajung la posturi pentru că primesc oferte mult mai bune, atât în afara ţării, cât şi în Bucureşti. Acesta este un neajuns, faptul că suntem plasați  foarte aproape de Bucureşti. O altă explicaţie ar fi numărul mic de medici în anumite specialităţi unde se înregistrează deficit în toată ţara:  oncologie, specialişti în nutriţie, gastroenterology… –  a mai spus dr. Elena Dinu.

Managerul spitalului judeţean Giurgiu a mai precizat că medicii rezidenţi aleg de cele mai multe ori să plece la spitale din Bucureşti sau din străinătate după ce îşi încheie perioada de pregătire, în căutarea unor salarii mai atractive.

(Jurnal)