La mai bine de un an de când au fost aprobate, parcările de domiciliu reprezintă, în continuare, o problemă pentru giurgiuveni, care, în număr tot mai mare, reclamă că, efectiv, își găsesc locul pentru care au plătit, ocupat abuziv.

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a vorbit despre acest subiect cu prilejul unui recente întrevederi cu jurnaliștii de la ”Jurnalul giurgiuvean”, dând asigurări cetățenilor că autoritățile vor aplica legea, fără echivoc, în cazul persoanelor care nu o respectă:

”Am fost ferm convins că în momentul în care vom iniția acel proiect de hotărâre privind parcările de domiciliu vor fi și persoane mulțumite, vor fi și persoane nemulțumite, dar trebuie să existe și o pornire în acest sistem de parcare de domiciliu. Cetățeanul trebuie să știe că are un loc unde să-și parcheze mașina. Dacă apar probleme în ceea ce privește ocuparea locului de către persoane care nu au știut, rău-intenționate sau care vin în vizită la cineva și blochează locul de parcare, Poliția Locală are mandat să aplice legea. Să știți că nu este o amendă ușor de plătit. Sunt vreo 3 trei puncte de penalizare și vreo 530 de lei de plătit…”, ne-a declarat primarul Barbu.

Totodată, edilul-șef a accentuat că mizează pe faptul că cetățenii trebuie să conștientizeze și să respecte dreptul celuilalt de a-și folosi bunul pentru care plătește.

”Am încercat să las lucrurile de la sine să se rezolve… Unde vedem că lucrurile se agravează, vom intra în partea a doua și, din acel moment, amenzile vor fi mult mai mari. N-am vrut să împovărez municipalitatea cu cheltuieli suplimentare de ridicare, chiar dacă banii ni-i recuperăm, pentru că am mers pe premisa că oamenii vor înțelege.”, a mai precizat primarul Nicolae Barbu.

(JURNAL)