Mașinile parcate pe trotuar pot fi ridicate de către Poliția Rutieră

0
702

Începând cu data de 20 noiembrie 2022, mașinile parcate pe trotuarele din marile orașe vor putea fi ridicate, conform noi legi intrată în vigoare, după ce a fost publicată în Monitorul Oficial.

Modificarea situațiilor în care s-ar putea ridica mașinile parcate ilegal se regăsește în Legea 302/2022 pentru modificarea alineatului (1) al articolului 64 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, a fost publicată, în cursul zilei de 20 noiembrie în Monitorul oficial nr. 1.107 și care se va aplica cu începrere de la aceeași dată.

Astfel, începând cu finele lunii noiembrie, poliția rutieră va putea dispune ridicarea mașinilor ce staționează neregulamentar, fără a se ține seama dacă sunt parcate pe carosabil sau pe trotuar.

Codul rutier definește staționarea ca imobilizarea voluntară a unui vehicul pe drumul public, pe o durată mai mare de cinci minute. Sub această durată, imobilizarea se consideră oprire.

În municipiul Giurgiu, parcarea mașinilor pe trotuar nu e o noutate. Fiecare parchează unde apucă, nu se ține cont de pistele de biciclete, de cărucioare, de nimic.

A ajuns un obicei parcatul pe spațiile verzi, pe trotuare, oriunde șoferul se gândește că nu va fi amendat de către poliție.

(Jurnal)